5 leuke dingen die je kan doen tijdens een feestdag

Allereerst wenst de REVIVE-redactie jou een prettig paasweekend! Misschien ben je vandaag samen met je nichtjes en neefjes op zoek naar paaseieren of heb je een familiediner op het programma staan. Meestal is zondag de dag waarop we Pasen vieren, maar de kans is groot dat je op paasmaandag niets gepland heb. Daarom bedachten wij enkele leuke activiteiten die je kan doen tijdens een feestdag!

1. Bezoek een Nederlandse stad

Festival GIF - Find & Share on GIPHY

via GIPHY

In België zijn de meeste winkels gesloten tijdens feestdagen. In Nederland is dit vaak ook het geval, maar zij hebben niet exact dezelfde feestdagen als wij. Onze noorderburen vieren bijvoorbeeld geen Dag van de Arbeid op 1 mei of Wapenstilstand op 11 november. Ideale data om een dagje te spenderen in een Nederlandse stad!

2. Test nieuwe recepten uit

Disney GIF - Find & Share on GIPHY

via GIPHY

Je kent het vast en zeker wel: je kijkt naar Dagelijkse Kost, ontdekt een leuk receptje en wil het graag eens zelf maken. Het belandt op de recepten-die-ik-wil-uittesten-stapel maar blijft er een eeuwigheid liggen. Door de week heb je het te druk en is er geen tijd om eraan te beginnen en in het weekend tovert je mama een heerlijk gerecht op tafel. Een feestdag is de perfecte gelegenheid om eindelijk eens dat ene recept uit te testen. Dit is trouwens ook het perfecte moment om je kookkunsten boven te halen en je familie of vrienden eens goed te verwennen!

3. Bekijk opgenomen films en series

Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

via GIPHY

Als student heb je vaak veel schoolwerk te doen en heb je ook andere activiteiten na schooltijd op de planning staan. Toch blijft het aanbod van series en films op zowel televisiezenders als Netflix interessant en neem je al snel dingen op of plaats je ze in je ‘to watch‘-lijst. Op een feestdag vinden we bij REVIVE dat alles mag en niets moet. Schuif die boeken dus even aan de kant en kijk eindelijk die ene serie of film die je al zo lang wou zien!

4. Trek eropuit naar de Belgische kust

Living Stills GIF - Find & Share on GIPHY

via GIPHY

Als het zonnetje schijnt, is het natuurlijk ideaal om een dagje naar de zee te gaan. Op zowel zon- en feestdagen zijn in (bijna) alle badsteden de winkels geopend. Zo kan je dus toch nog gaan shoppen, een heerlijke strandwandeling maken of een dagje op het strand vertoeven!

5. Ruim je fotocollectie op

Polaroid GIF - Find & Share on GIPHY

via GIPHY

Mocht het zonnetje dan toch niet schijnen, is deze laatste tip zeker en vast ook heel handig. Een perfecte activiteit om te doen is je fotocollectie opruimen. Dit kan zowel je digitale fotobibliotheek zijn op je computer, maar ook afgedrukte foto’s. Het is leuk om foto’s van vroeger te bekijken, en zeker in gezelschap van familieleden. Plezier en gelach verzekerd!

Heb je voor morgen toch al iets gepland? Geen probleem, want er komen nog een aantal feestdagen aan: Dag van de Arbeid (maandag 1 mei), Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) en pinkstermaandag (maandag 5 juni). Desnoods kan je deze activiteiten ook gewoon op een zaterdag of zondag doen. Geniet nog van jullie paasweekend!

Uitgelichte afbeelding: CC by Alex de Haas

Deel op sociale media:

Geef een reactie