Dit moet je eten om je dag energierijk door te komen

Dit ontbijt moet je eten om je dag energierijk door te komen

Heb je een slapeloze nacht achter de rug gehad? Is de energie hierdoor ver te zoeken? Sommigen grijpen in dat geval naar koffie, maar te veel koffie is natuurlijk ook niet goed. Daarom ging REVIVE naar twee voedingsdeskundigen van Basic Fit om jullie enkele tips mee te geven. 

Al jaren krijgen we te horen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en dat blijkt ook zo te zijn. “Je mag het ontbijt echt niet overslaan, het boost je metabolisme”, zegt Saran Suat, personal trainer en voedingsdeskundige. “Er zijn heel veel mensen die niet ontbijten, maar die gaan dan bijvoorbeeld in de avond een caloriebom eten. Echt goed is dat niet.”

Stevig ontbijt

‘Sla geen maaltijden over, want dat is ongezond voor je lichaam.’ © Ewelina Verhulst

Saran vertelt dat sporten alleen niet voldoende is om fit en gezond de dag door te komen. “Mensen denken altijd alleen maar aan sporten, maar vergeten volledig het luik voeding. Dat terwijl voeding het belangrijkste onderdeel is als het over energie gaat.”

Ook Leyla Shakeel, voedingsdeskundige, vindt het ontbijt heel belangrijk. “Als je met een stevig ontbijt begint, haal je veel meer energie uit je dag en voel je je fitter.”

‘Als je met een stevig ontbijt begint, voel je je fitter’, zegt Leyla Shakeel. © Ewelina Verhulst

Leyla heeft ook enkele aanraders qua ontbijt. “Je kan best beginnen met een stevig ontbijt met fruit, havermout, crackers (zonder toegevoegde suikers) en pure yoghurt. Zo zal je doorheen de dag ook minder andere snacks eten.” Zeker vette snacks kan je best vermijden volgens Leyla. “Chocoladerepen zoals Mars, Snickers en Twix zijn echt heel ongezond. Je lichaam gaat meer vet opslaan, je wordt er moe van en het is echt verslavend. Dit telt ook voor fastfood zoals hamburgers, pizza’s en frieten.” Vergis je dus zeker niet: veel calorieën binnenkrijgen wil niet zeggen dat je fitter wordt.

Maaltijden overslaan?

Saran is ervan overtuigd dat je geen maaltijden mag overslaan. “Mensen gebruiken altijd het excuus: ik heb geen tijd. Hierdoor krijgen ze slechte gewoonten en die zijn vaak de oorzaak van alles.” Maaltijden overslaan heeft meerdere gevolgen. “Je hebt zoveel honger dat je bij je volgende maaltijd net meer gaat eten en vaak zijn dat dan juist de ongezonde dingen.”

Stevig en gezond ontbijten is dus de boodschap!

 

Uitgelichte foto: stevepb

Deel op sociale media:

Geef een reactie