Zo ga je er even tussenuit voor weinig geld

Het is ondertussen bijna mei en scholieren naderen al het einde van hun schooljaar. Maar voor werknemers is de zomervakantie nog niet meteen in zicht. Toch begint de vermoeidheid bij velen door te wegen, en wie heeft er nu geen nood aan om er eventjes tussenuit te knijpen? REVIVE zocht uit hoe je voor weinig geld een ontspannen weekend kan hebben.

Vakantieveilingen

Voor velen is het nog niet zo bekend, maar het heeft zijn nut wel bewezen. Wat is Vakantieveilingen precies? Elke dag verschijnen er de klok rond veilingen in verschillende categorieën: een lekker etentje, een dagje naar een pretpark tot zelfs volledige citytrips. Het aanbod varieert van dag tot dag, maar er zijn ook veel veilingen die terugkeren. Elke veiling begint steeds bij nul euro en je kunt al winnen met een bod van één euro. Tenminste, als je de enige geïnteresseerde bent natuurlijk. Het kan soms heel spannend worden en de bedragen lopen soms hoger op dan je zou willen, maar met een beetje geluk kun je ook een heel goed koopje doen.

Groupon

Enkele jaren geleden was het nog een fenomeen: Groupon. Het aanbod is vergelijkbaar met dat van Vakantieveilingen, maar bij Groupon betaal je wel steeds een vast bedrag. Het bedrag ligt wel aanzienlijk tot veel lager dan de waarde van je aankoop. Dat komt omdat Groupon samenwerkt met de aanbieders en bedrijven om tot leuke deals te komen. Het voordeel tegenover Vakantieveilingen is dat je geen veiling hoeft te winnen, je koopt zoveel vouchers aan als je zelf wil.

Doe eens gek

Misschien nog wel het leukste van alles: wees spontaan en doe ne keer zot! Het voordeel van ons Belgenlandje is dat het niet verschrikkelijk groot is. Zelfs van de Ardennen ben je slechts een autoritje verwijderd en dat hoeft helemaal niet duur te zijn. En het kan nog eens super gezellig worden met vrienden en familie!

 

Foto: Pexels

Deel op sociale media:

Geef een reactie