Vanillecake bakken in 2 minuten

Een vanillecake bakken tijdens de paasvakantie? Ja, dat kan zeker! Vandaag leren we je hoe je snel en efficiënt een cake kan bakken. Let op, je kan het op verschillende manieren bereiden. Bekijk de video en volg de uitleg met de volgende ingrediënten. 

Wat heb je nodig voor een cake?

  • 250 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels vanille aroma (1 zakje vanillesuiker, 8 gram)

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Terwijl je de oven voorverwarmd neem je alvast alle ingrediënten, zodat ze al op kamertemperatuur zijn.
  2. Doe 250 g bloem in een kom
  3. Nadien voeg je 250 g kristalsuiker toe
  4. Neem 4 eieren en een apart kommetje waarin je de eieren kan kloppen
  5. Verzacht de 250 g boter in een pan (kan ook met een handmixer of keukengereedschap)
  6. Wacht een vijftal minuten tot de boter glad is geworden in de pan
  7. Neem ondertussen het bakblik
  8. Smeer de binnenzijde van het bakblik met boter
  9. Meng nu de zachte boter uit de pan samen met de rest in de kom
  10. Voeg wat vanille aroma in de kom toe
  11. Meng het beslag tot een geheel (zout, suiker, eieren, bakpoeder, bloem, solo, aroma)
  12. Verdeel het beslag over de cakevorm die 30 cm lang is
  13. Zet de cake in de oven voor 50 minuten
  14. Laat nadien de cake nog 15 minuten rusten in de oven
  15. Haal de cake veilig uit de oven

Eet smakelijk!

Vind je het recept geslaagd? Laat het ons weten. Aarzel zeker niet als je met vragen zit en stay tuned voor meer receptjes.

Deel op sociale media:

Geef een reactie