Met deze tips maak je van elke workout een feest

Saaie workouts zorgen er vaak voor dat je motivatie ver te zoeken is. Daarom ging REVIVE op zoek naar tips om van je workout een feestje te maken. Gedaan met saaie trainingen dus, want na het lezen van deze tips wil je ongetwijfeld meteen vertrekken naar de fitness. 

1. Zoek een workout buddy

Ben je het beu om altijd in je eentje te trainen?  Zoek dan een partner om samen mee af te zien. Met twee is altijd leuker dan alleen. Bovendien heb je tijd om bij te kletsen.

Bestofcoach GIF - Find & Share on GIPHY

via giphy.com

2. Zorg voor gepaste muziek

Is de muziek in jouw fitness niet jouw ding of zit er geen ritme in? Neem dan je eigen mp3 mee met gepaste muziek. Ben je niet de beste dj in de wereld, dan kan je ook een playlist downloaden via YouTube of Spotify. Dit is alvast onze favoriete lijst:

 

3. Ga voor een leuke outfit

Haal de fashionista in jezelf naar boven en ga op zoek naar leuke fitness outfits. Dan ben je er zeker van dat je ondanks de liters zweet er nog steeds goed uitziet.

Music GIF - Find & Share on GIPHY

via giphy.com

4. Neem genoeg pauzes

Gun jezelf ook pauzes. Een rustpauze is goed voor je lichaam, zodat het tijd heeft om zich aan te passen aan de veranderingen die je inspanningen veroorzaakten. Alleen maar voordelen dus.

Baby GIF - Find & Share on GIPHY

via giphy.com

5. Drink voldoende water

Zweten tijdens je workout is meer dan normaal. Maar het vocht dat je lichaam verlaat, moet je natuurlijk ook weer opnemen zodat je niet uitdroogt. Voldoende water drinken is dus de boodschap. Zo zal je je beter voelen tijdens het sporten en kijk je ook niet zo op tegen de volgende workout.

Cat GIF - Find & Share on GIPHY

via giphy.com

6. Vergelijk jezelf niet met anderen

Begin jezelf niet te vergelijken met anderen die het in jouw ogen beter doen. Je zal jezelf demotiveren en dat zal je zeker niet vooruit helpen. Kijk naar je eigen vooruitgang en wees trots op wat je bereikt. Gelukkig zijn met jezelf is het enige dat telt.

Mtv GIF - Find & Share on GIPHY

via giphy.com

7. Stel realistische doelen op

Wees realistisch wanneer je aan je workout begint. Op één dag ben je geen topsporter, dus reken er ook niet op. Neem een haalbaar doel voor ogen en bouw langzaam op. Zo zal je niet teleurgesteld achter blijven.

Workout GIF - Find & Share on GIPHY

via giphy.com

Met deze tips ben jij helemaal klaar voor je volgende workout. Veel succes!

 

Uitgelichte foto: ©KeitTrysh

Tekst: Shani Maes & Sien Vanmoerkerke

Deel op sociale media:

Geef een reactie