De mooiste reis plan je niet, die overkomt je

De mooiste reis plan je niet, die overkomt je dankzij srprs.me

Stel: je boekt een vakantie, maar ontvangt alleen de reisdata en weersvoorspellingen, omdat de bestemming geheim blijft tot de dag van vertrek. Bij srprs.me boek je een reis met je eindlocatie als verrassing. Een originele manier van reizen die tegenwoordig veel succes kent.

Ontstaan van srps.me
“Stefan Wobben, medeoprichter van de website, was op reis in Barcelona voor zijn werk. Hij had na zijn werkweek enkele dagen extra in de Spaanse stad geboekt, dus wilde hij wel op reis naar een ander land”, vertelt Tessa. Vervolgens belde Stefan een collega op en bezorgde die hem een ticket naar een onbekende bestemming. Enkele uren later stapte Stefan in het vliegtuig en kwam hij terecht in Marrakesh. “Omdat deze reis hem zo goed beviel en zo spontaan was, kwam Stefan op het idee om dit concept uit te werken voor het grotere publiek.”

Samenwerkingen
Bij srprs.me werken ze niet samen met hotels of vliegtuigmaatschappijen, omdat het bedrijf daar momenteel nog te klein voor is. “In het verleden hebben we dit al eens geprobeerd, maar omdat er nu nog te weinig boekingen zijn, werden hierover nog geen contracten opgesteld. Eigenlijk boeken we alle vluchten en tickets gewoon als consument. Dit gebeurt dan onder de naam van de reizigers.”

Populairste reisthema’s
Op de website van srprs.me vind je acht reisthema’s terug. “City Tripping, wat door zo’n 40% van de gebruikers gekozen werd, is de populairste categorie. Het tweede grootste thema is Broke, gevolgd door Road Tripping. “Bij Broke, het budgetvriendelijkste reisthema, kan je terecht voor goedkope reizen omdat je dan niet kan kiezen van welke luchthaven je vertrekt. Bovendien slaap je, in tegenstelling tot bij de andere formules, in een hostel wat uiteraard wel goedkoper is dan een hotel.” Mensen boeken het vaakst een reis in de zomer, omdat dan de reisthema’s City Tripping en Sunsation Recharge, waarbij je voor een langere periode weg bent, het meest intrek zijn.

Budgetvriendelijk?
“Mensen betalen een bedrag voor een bepaalde reis. Ze bepalen zelf met wie, hoe lang en wanneer ze op reis gaan. Daarbij hoort dan een prijs en wij gaan daarmee aan de slag”, zegt Tessa. Vervolgens kijkt srprs.me voor hoeveel geld ze de wensen van de klant kunnen vervullen. Er zit uiteraard een marge op, maar we hebben er niet specifiek voor gekozen om budgetvriendelijke reizen aan te bieden.”

Bij het boeken van een reis, hebben klanten de optie om enkele locaties aan te geven die ze al bezocht hebben in het verleden. Zo kan er vermeden worden dat iemand voor een tweede keer dezelfde bestemming bezoekt. “Wij boeken sowieso geen vakanties naar Londen en Parijs, omdat dit de cliché steden zijn waar mensen toch al een keer heengaan op citytrip.” Buiten die steden worden Barcelona en Berlijn ook aangegeven, omdat dit heel populaire bestemmingen zijn.

Toekomstplannen
Uit het aantal boekingen blijkt dat srprs.me een enorm groot succes heeft. “Het bedrijf blijft groeien. We zijn steeds op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden. Er blijft vraag naar en we ontvangen regelmatig heel positieve en enthousiaste reacties.” Momenteel kunnen enkel Nederlanders en Belgen reizen boeken via srprs.me. “Binnenkort zullen ook mensen vanuit het Verenigd Koninkrijk reizen kunnen boeken bij ons. Voorlopig zijn we vooral populair bij jongeren, maar we zijn volop opzoek naar andere doelgroepen die we kunnen aanspreken. Op die manier hopen we op meer groei, populariteit en bereik.”

Kriebelt het bij jou ook en heb je net zoals ons zin gekregen om op reis te gaan naar een onbekende bestemming? Bezoek dan zeker eens de website van srprs.me! Wanderlust verzekerd! 

 

Bron uitgelichte afbeelding: Pinterest
Bron afbeeldingen: Pinterest & Pinterest

Deel op sociale media:

Geef een reactie