Uitstap: Gezond in Doornik

Een Schotse studie toont aan dat een groene omgeving gezond is voor de menselijke geest. De Schotse wetenschappers demonstreren aan de hand van proefpersonen dat de hersenactiviteit veel rustiger is in een groene omgeving dan in een bebouwde. Reden genoeg voor REVIVE om een leuk park te bezoeken in Doornik  waar we even kunnen uitblazen. 

Groen en gezond

Af en toe heb je nood aan een momentje voor jezelf, al is het niet overal even eenvoudig om rust te vinden. Daarom ging REVIVE een dag naar Doornik. Het bewijs dat je niet ver hoeft te reizen om eens goed uit te rusten.

 

 

© Christelle Zitu

Natuur en wandelen

De stad, die in het westen van België ligt, bewijst dat groen goed is voor je gezondheid aangezien we het ene na het andere natuurpark tegenkomen. Al deze natuur is een van de redenen dat REVIVE naar Doornik trok. Eenmaal we daar waren, vroegen we advies aan Catherine Vandenbroucke. Zij is gids in Doornik en bevestigde ons dat de stad ideaal is om wandelingen te maken. “Een wandeling in een onbekende stad moet zeker kunnen, zowel voor jonge als oude mensen. Je kan kiezen tussen korte wandelingen van twee kilometer, maar je hebt er ook langere van vijf kilometer.”

Catherine Vandenbroucke over Doornik
Catherine Vandenbroucke over Doornik. © Christelle Zitu

Mike Evans, een Amerikaanse arts, toont met zijn onderzoek aan dat wandelen de oplossing is voor alles wat je gezondheid betreft. Volgens hem worden onder andere je gewicht, humeur en bloedvaten er beter van. Bovendien bouw je op die manier ook je conditie op. Elke dag wandelen is volgens Mike de perfecte therapie.

Doornik

Toch vond REVIVE het een beetje gek om een onbekende stad te bezoeken, zonder een monument te bewonderen. Tijdens onze zoektocht naar een leuk park vonden we “Pont des Trous“. Hoewel het geen park was, genoot REVIVE er met volle teugen van.

© Christelle Zitu
© Christelle Zitu

Op het einde van onze dag in Doornik, beseften we dat we onze tijd best nuttig spenderen en dat een blokpauze heel belangrijk is. Neem dus even tijd om uit te blazen tijdens het studeren en ga eens naar het dichtstbijzijnde park voor een korte wandeling. Je zal er ongetwijfeld rust en motivatie vinden om nog even terug achter je boeken te kruipen. 

Uitgelichte afbeelding: CC by Daniel Jolivet

Deel op sociale media:

Geef een reactie