Wereldpicknickdag: gezond tussendoortje op een stokje

Zwoele temperaturen, blote benen, zonnebril in de haren en een fris drankje in de hand. De voorbije maand was het vaak enorm warm. Als ik dan zin heb in een tussendoortje, eet ik niets liever dan een sappig stukje fruit. Volgende week, op 18 juni, vieren we Wereldpicknickdag. Voor deze gelegenheid zorgde REVIVE voor een origineel receptje om je vitamientjes te geven. Ideaal voor op een picknick!

Wat heb je nodig voor drie satés?

  • 1 appel
  • 2 peren
  • een halve meloen
  • enkele aardbeien
  • metalen vormpjes

Hoe ga je te werk?

  1. Begin met het schoonmaken van je fruit. Er zijn verschillende combinaties mogelijk, ik koos appel-peer-meloen-aardbei. Verwijder de schil en pitten waar nodig. Snijd het fruit dan in stukken. Haal het groene ‘blaadje’ van de aardbeien.
  2. Snijd het fruit (uitgezonderd aardbeien) in plakjes van ongeveer 1 cm
  3. Kies een vormpje, steek het fruit uit en gooi de restjes fruit weg
  4. Nu is het tijd om te prikken! Kies zelf je volgorde, kleurencombinaties en vormpjes. Wanneer je satéprikker naar jouw gevoel vol genoeg zit, is hij klaar. Je kan hem doppen eventueel nog dompelen in warme chocoladesaus!

Vond je dit een leuk receptje en ga je het ook uittesten? Laat het ons dan zeker weten! Dit recept is trouwens ook nog ideaal als tussendoortje voor tijdens de blokperiode. Over studeren gesproken, het REVIVE team wenst je veel succes met studeren! Nog even doorbijten en we kunnen de zomer goed starten met een picknick en een overheerlijke fruitige snack! 😉

 

Uitgelichte foto: © Florence Wijnen

Deel op sociale media:

Geef een reactie